...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Flódni recept hazai recept blog


Hozzávalók:

Tészta:

80 dkg liszt
35 dkg vaj
8 dkg porcukor 
1.5 dkg élesztő 
4 darab tojássárgája 
2 dl tej
Csipet só 
1 darab tojás a kenéshez

Máktöltelék:

35 dkg mák
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor 
1 narancs héja (reszelve)
5 dkg cukor
1,5 dl víz 

Diótöltelék:

35 dkg dió 
20 dkg porcukor 
1 csomag vaníliás cukor 
1 citrom héja (reszelve)
5 dkg cukor
1,5 dl víz

Almatöltelék:

1 kg alma (reszelve)
10 dkg cukor
1 citrom héja (reszelve)
Fahéj ízlés szerint 

Elkészítés:

A  lisztet a porcukorral, pici sóval és a vajjal egy tálban elmorzsoljuk.

Hozzáadjuk az élesztőt is (nem kell felfuttatni), majd a tejet és a tojássárgáját is.

Összegyúrjuk.

4 részre osztjuk, és hűtőszekrényben 1órán át pihentetjük.

Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

Hűtés után elővesszük a tésztát, és egyesével téglalap alakúra kinyújtjuk.

2 db kinyújtott tésztát villával megszurkáljuk, és külön-külön sütőpapírral borított tepsin kb. 200 fokon kb. 10 percig elősütünk.

A két nyersen maradt tészta közül az egyiket beletesszük a sütőpapírral borított tepsibe, megszurkáljuk, és rákenjük a kihűlt máktölteléket.

Ráhelyezzük az egyik elősütött tésztalapot, arra rákenjük a diótölteléket, és beborítjuk a másik elősütött tésztalappal.

Erre a tésztára kerül az almatöltelék.

Végül az egészet befedjük az utolsó nyers, kinyújtott tésztával, villával megszurkáljuk, tojással lekenjük.

180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

Máktöltelék h4>

A megadott vízmennyiséget felfőzzük a cukorral, narancshéjjal és a mazsolával.

A töltelék többi részét szárazon alaposan elkeverjük, majd a cukros sziruphoz öntjük.

Egyet még forralunk rajta, aztán félretesszük hűlni.

Diótöltelék:

Ugyanúgy elkészitjük mint a máktölteléket.

Almatöltelék:

Az almákat lereszeljük.

Kinyomjuk a levét.

Hozzáadjuk a cukrot (fahéjjal is lehet ízesíteni).

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések