Házi turista szalámi recept hazai recept blog
Hozzávalók:
7 kg comb
1.5 kg marhacomb
3 kg szalonna
20 dkg só
2 dkg pác só
10 dkg turista fűszerkeverék
65-ös bél
Elkészítés:
A 7 kg combot, és a 3 kg szalonnát nyolcas tárcsán ledaráljuk.
Tegyünk hozzá 20 dkg sót.
A másfél kiló marhacombból, a fűszerkeverékből, és a pácsóból pépet készítünk.
Alaposan összekeverjük, majd az egészet 65-ös raffolt bélbe töltjük.
Ha megtöltöttük, akkor 3 órát főzzük 70 fokon, majd kiszedjük, kihűtjük, és szikkasztjuk.
Másnap 6 órát füstöljük.
Mi 2 nap múlva vákumozzuk, és mehet a fagyasztóba.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
A turista fűszersót hól lehet kapni? Köszönöm
VálaszTörlésEnnek semmi értelme,turista fűszerkeverék???.
VálaszTörléshttps://dosafuszer.hu/termek/turista-fuszerkeverek-kombi/
VálaszTörlésköszönöm !
VálaszTörlésKipróbáltam és nagyon megbántam,hogy elsőre 20kg ot készitettem. A 3órás főzés egy baromság. Mindent pontosan betartottam. Az eredmény egy főtt hús izű ehetetlen akármi.
VálaszTörlésLehet kiprobálom.
VálaszTörlésÉn már évek óta csinálom a recept szerint de mindig tökéletes, nagyon finom, a család kedvence!
VálaszTörlésIdiótra! Ha séf nincs, a szakács is jó.
VálaszTörlésSzükséges a pácsó? Én inkább kihagynám. Mi történik így?
VálaszTörlés