Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
0,5 dl olaj
1 kanál cukor
Tetejére:
Olvasztott vaj
Elkészítés:
A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, felfuttatjuk.
Egy tálban belerakjuk a lisztet ráöntjük az olajat és az élesztős tejet.Az egészet bedagasztjuk.
Lisztezett felületre teszünk a tésztát kis darabokat csípünk és gombócokat formázunk belőlük.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük.
Egy nagyobb edény aljába vizet öntünk,beletesszük a knédli főzőt(kenjük le kevés olajjal)majd feltesszük forrni.
Mikor felforrt a víz rakjuk bele a gombócokat a lángot vegyük takarékra és végül rátesszük az edény fedelét.
20 percig főzzük gőz felett addig a fedelét ne vegyük le.
Miután kiszedtük a gombócokat,kenjük le olvasztott vajjal.
Ízlés szerint lekvárral, dióval,csokival találjuk.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése