...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Cseresznyés pite hazai recept

Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt 
1 tojás 
1 kk sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg cukor 
Csipet só 

Töltelék:
Fél kiló cseresznye 
7 dkg cukor 
Fahéj ízlés szerint 
1 csomag vaníliás cukor 
1 kanál étkezési keményítő 

Kenéshez:
1 tojás 


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1órára hűtőben pihentetjük. 

A kimagozott cseresznyét a többi hozzávalóval összekeverjük  és félretesszük.

A tésztát kivesszük a hűtőből,kétharmadát lisztezet felületen kinyújtjuk, majd a kiolajozott, lisztezett formába helyezzük,kibéleljük az oldalát is.

Az alját villával megszurkodjuk.

A cseresznyéből mielőtt a tésztára tennénk, kinyomkodjuk a felesleges levet.

A maradék tésztát kisodorjuk és ízlés szerint kivágjuk a díszítéshez,majd lekenjük tojással. 

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig aranybarnára sütjük. 

Mikor kihűlt megszórjuk porcukorral. 


Készítette:Szabó Sabina 








Megjegyzések