Házi kolbász hazai recept blog
A kolbásznak való húst nem szabad megmosni, vízben áztatni, mert az így készült kolbász könnyebben megromolhat.
A húsra tapadt vért mindig száraz ruhával törölgessük meg, a nagyon véres részeket vágjuk ki.
Az inas, mócsingos részeket, hártyákat, porcogókat darálás előtt távolítsuk el a húsról.
A kolbászbelet langyos vízben tartsuk felhasználásig, mert azzal rugalmassá válik, és megakadályozza a bél törését, szakadását.
Hozzávalók:
10 kg kolbászhoz
7 kg apróhús
3 kg zsírszalonna
15 dkg fűszerpaprika
19 dkg só
5 dkg fokhagyma
5 dkg bors
1 dkg kömény
1 kg húshoz 1 méter bél vásárlása ajánlott.
További receptekért görgess lejjebb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése