...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Házi kolbász hazai recept blog

Házi kolbász hazai recept blog

A kolbásznak való húst nem szabad megmosni, vízben áztatni, mert az így készült kolbász könnyebben megromolhat.

A húsra tapadt vért mindig száraz ruhával törölgessük meg, a nagyon véres részeket vágjuk ki.

Az inas, mócsingos részeket, hártyákat, porcogókat darálás előtt távolítsuk el a húsról.

A kolbászbelet langyos vízben tartsuk felhasználásig, mert azzal rugal­massá válik, és megakadályozza a bél törését, szakadását.

Hozzávalók:

10 kg kolbászhoz 

7 kg apróhús
3 kg zsírszalonna
15 dkg fűszerpaprika
19 dkg só
5 dkg fokhagyma
5 dkg bors
1 dkg kömény

1 kg húshoz 1 méter bél vásárlása ajánlott.

További receptekért görgess lejjebb.


Megjegyzések