...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Gesztenyés álom


Hozzávalók:

Tészta:

7 darab tojás 
Csipet só 
75 ml olaj
120 g liszt
75 g kakaó

Krém:

250 g gesztenyepüré
250 ml tejszín

Tetejére:

100 g étcsokoládé
80 ml tejszín

Elkészítés:

A tojásokat külön választjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük a sóval.

Apránként hozzáadjuk a cukrot, olajat,  tojássárgáját, lisztet és a kakaót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Mikor kihült kétfelé vágjuk (hosszában).

A gesztenyepürét a tejszínnel habosra keverjük.

Megkenjük az egyik lapot a háromnegyedével, majd rárakjuk a másik tésztalapot.

A maradék krémmel körbekenjük a sütit.

A hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

A tejszínben felolvasztjuk a csokit.

Hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a sütit vele.

Mehet pihenni a hűtőbe amíg a csoki megköt.

Ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések