Hozzávalók:
400g liszt
360 g vaj
4 darab tojássárgája
Kiskanál sütőpor
Fél citrom héja
Csipet só
Pár csepp vanília aroma
100 g cukor
Habhoz:
4 darab tojásfehérje
400g porcukor
2 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ha az 1 óra letelt kisodorjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, majd kemény habbá verjük.
Habzsákba töltjük, majd a karikákra nyomjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 percig sütjük.
A habkarikák közepét még forrón megtöltjük lekvárral.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése