...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Tiramiszus muffin hazai recept


Hozzávalók:

A tésztához:

325 g liszt
12 g sütőpor
Csipet só 
170 g lágy vaj
250 g cukor
3 darab tojás 
230 ml tej
Kiskanál vanília aroma 

A kávéhoz:

120 ml lefőzött kávé 
10 ml rum
Cukor ízlés szerint 

A krémhez:

750 g mascarpone
200 ml habtejszín
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor 

Tetejére:

Kakaópor

Elkészítés:

A muffin tésztájához a lisztet, a sütőport és a sót elkeverjük egy tálban.

Egy másik tálban habosra keverjük a kockákra vágott lágy vajat a cukorral.

Mehetnek bele a tojások, a tej, a vanília, majd végül folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztes részt. 

Muffinpapírral bélelt muffinsütőformába adagoljuk a masszát úgy, hogy kb. háromnegyedig érjen a formákban a tészta.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.

A kávéban elkeverjük a többi hozzávalót.

A krémhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani a tejszínnel.

Mikor már szép, selymes, krémalapot kapunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.

A kihűlt muffinok tetejét kb. 3-4 mp-re belemártjuk a kávéba.

Csillagcsöves nyomózsákba tesszük a krémet, és kidíszítjük vele a muffinok tetejét.

Megszórjuk kevés kakaóporral, és reszelünk a tetejükre csokit.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések