Finom hólabda recept
Hozzávalók a tésztához:
8 darab tojás
1 csomag sütőpor
7 evőkanál víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor
Hozzávalók a krémhez:
10 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 teáskanál rum ( nem szükséges)
5 dl tej
Hozzávalók a tetejére és az oldalára:
10 dkg csoki
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához választjuk külön a tojásokat.
A tojásfehérjét verjük habbá.
Asárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig mixereljük.
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
Kevés fehérjehabbal durván keverjük el és a maradék fehérjehabot óvatosan adjuk hozzá.
Süssünk 2 lapot ebből az adagból.
Légkeveréses sütőben 15 percet süssük 170 fokon.
Főzzünk krémet a tejből és a lisztből.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet.
Ha a tészta megsült, várjuk meg amíg kihűl és pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágjunk.
Utána két korongot összeragasztunk egy kis krémmel.
A teljes oldalát is bekenjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk be.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokit, és a sütik tetejét vonjuk be vele .
Készítette:Szabó Sabina
Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés