...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

egyszerű ízletes hólabda recept

Finom hólabda recept 

Hozzávalók a tésztához:

8 darab tojás
1 csomag sütőpor
7 evőkanál víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor


Hozzávalók a krémhez:

10 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 teáskanál rum ( nem szükséges)
5 dl tej


 Hozzávalók a tetejére és az oldalára:

10 dkg csoki
10 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

A tésztához választjuk külön a tojásokat. 

 A tojásfehérjét verjük habbá.

Asárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig mixereljük.

Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.

Kevés fehérjehabbal durván keverjük el és a maradék fehérjehabot óvatosan adjuk hozzá.

Süssünk 2 lapot ebből az adagból.

 Légkeveréses sütőben 15 percet süssük 170 fokon.

Főzzünk krémet a tejből és a lisztből.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet.

Ha a tészta megsült, várjuk meg amíg kihűl és pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágjunk. 

Utána két korongot összeragasztunk egy kis krémmel.

A teljes oldalát is bekenjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk be.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokit, és a sütik tetejét vonjuk be vele .

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése