Csehszlovák szelet hazai recept blog
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojássárgája
20 dkg cukor
8 ek. lefőzött kávé
10 dkg őrölt dió
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 tojásfehérje
Krém:
3 dl tej
3 ek liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
Rum ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félre tesszük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a diót,sütőporral elkevert lisztet,kávét és legvégén óvatosan a habot.
Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, 180fokon tűpróbáig sütjük.
A tejben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, lassú tűzön sűrűre főzzük,kihűtjük.
A margarint a cukrokkal habosra keverjük,majd a kihűlt pépet hozzáadjuk.
Rummal ízesítjük.
A krémet rákenjük a tésztára majd ízlés szerint kakaóval vagy reszelt csokival díszítjük.
Készítette:Szabó Sabina
A dio mennyisége nincs feltüntetve
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Törlésfel van tüntetve :)
Törlés