Hozzávalók:
Tészta:
70 dkg liszt
3 kanál cukor
3,5-4 dl tej(liszt függő)
4 dkg élesztő
Csipet só
2 tojás
1 tojássárgája
8 dkg margarin vagy zsír
Máktöltelék:
20 dkg darált mák
Cukor ízlés szerint
Mazsola ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Tej(kenhető legyen a töltelék)
1 kanál lekvár
Túrótöltelék:
35 dkg tehén túró
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
Cukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
Mazsola ízlés szerint
2-3 kanál tejföl
Tetejére:
1 tojás
Kevés víz
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat bedagasztjuk és duplájára kelesztjük.
A töltelékeket a leírt hozzávalókkal összekeverjük. Érdemes a tölteléket előre elkészíteni,mert a cukor levet enged és a felesleges levet letudjuk önteni.
A megkelt tésztát kétfelé veszünk, mindkettőt téglalap alakúra sodorjuk megtöltjük őket.
Oldalait behajtjuk és feltekerjük.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk mindkét kalácsot, megkenjük a felvert vizes tojással és a tetejét megszurkodjuk villával.
Előmelegített sütőben 170 fokon 45-50percig sütjük, ha nagyon pirulna tegyünk zsírpapírt a kalácsokra.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése