...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Mákos és túrós kalács recept hazai recept

Hozzávalók:
Tészta:

70 dkg liszt 
3 kanál cukor 
3,5-4 dl tej(liszt függő)
4 dkg élesztő 
Csipet só 
2 tojás 
1 tojássárgája 
8 dkg margarin vagy zsír

Máktöltelék:

20 dkg darált mák 
Cukor ízlés szerint
Mazsola ízlés szerint 
1 citrom reszelt héja 
1 csomag vaníliás cukor 
Tej(kenhető legyen a töltelék)
1 kanál lekvár 

Túrótöltelék:

35 dkg tehén túró 
1 csomag vaníliás cukor 
1 tojás 
Cukor ízlés szerint 
1 citrom reszelt héja 
Mazsola ízlés szerint 
2-3 kanál tejföl 

Tetejére:
1 tojás 
Kevés víz 


Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat bedagasztjuk és duplájára kelesztjük. 


A töltelékeket a leírt hozzávalókkal összekeverjük. Érdemes a tölteléket előre elkészíteni,mert a cukor levet enged és a felesleges levet letudjuk önteni. 


A megkelt tésztát kétfelé veszünk, mindkettőt téglalap alakúra sodorjuk megtöltjük őket.


Oldalait behajtjuk és feltekerjük. 


Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk mindkét kalácsot, megkenjük a felvert vizes tojással és a tetejét megszurkodjuk villával. 

Előmelegített sütőben 170 fokon 45-50percig sütjük, ha nagyon pirulna tegyünk zsírpapírt a kalácsokra.

Jó étvágyat!

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések