Hozzávalók:
Tészta:
4 darab tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
fél citrom reszelt héja
Krémhez:
2 csomag vaníliás puding
15 dkg vaj
Cukor ízlés szerint
7 dl tej
1 tojás
A tetejére 2 csomag zselatin
Elkészítés:
A tojásokat választjuk ketté.
A tojássárgáját, cukorral és a citrom héjával habosra keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Beleszitáljuk a lisztet.
Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájával készített habot.
180 fokos sütőbe tűpróbáig sütjük.
A krémhez a hozzávalókból sűrű pudingot készítünk és félretesszük hűlni.
A vajat habosra keverjük majd a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk.
A krémet rákenjük a tésztára és rárakjuk a gyümölcsöket.
Fél órára tegyük hűtőbe.
A zselatinport a megadott mennyiségű vízzel vagy gyümölcslével felmelegítjük majd a tortára öntjük.
Hűtőben rakjuk míg megdermed.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése