Kossuth-kifli recept hazai recept blog
Hozzávalók:
180 g rétesliszt
200 g vaj
180 g porcukor
1 citrom leve
1 citrom héja
1 evőkanál sütőpor
4 darab tojás
Csipet só
100 g dió
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a tojás sárgás krémmel.
Hozzáreszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a levét is.
A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, majd csomómentesre keverjük.
A tepsit kivajazzuk, és kilisztezzük, majd az egészet beleöntjük.
A diót összetörjük, összekeverjük egy kevés cukorral, és a tetejére öntjük.
170 fokos sütőben 15-20 percig alufóliával letakarva sütjük, majd további 20 percet alufólia nélkül sütjük.
Ha megsült, és kicsit kihűlt, akkor pogácsa szaggatóval kifliket formázunk.
Népszerű recept kért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése