Rakott kelbimbó recept hazai recept blog
Hozzávalók:
500 g kelbimbó
400 g darálthús
2 teáskanál sűrített paradicsom
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
500 ml víz
200 g rizs
400 g tejföl
150 g sajt
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Fokhagymapor ízlés szerint
Őrölt kömény ízlés szerint
Majoránna ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
Olaj
Elkészítés :
A rizst a szokásos módon elkészítjük.
A kelbimbó félbe vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, szórunk rá fokhagymapor, meglocsoljuk kevés olajjal.
220 fokos előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát,és hozzáadjuk a darálthúst, amit fehéredésig kevergetünk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a fűszereket ízlés szerint, és felöntjük vízzel. 20-30 percig főzzük.
Tepsi aljára rakjuk a rizst, rátesszük a húst, a sült kelbimbót, rákenjük a tejfölt, és megszórjuk a sajttal.
200 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése