Farsangi fánk recept: hazai recept blog
Hozzávalók:
Fél kg liszt
3 dkg élesztő
2 darab tojássárgája
1 egész tojás
6 dkg margarin
1 teáskanál vanília aroma
1 darab citrom héja
2 dl tej
4 dkg porcukor
1 evőkanál rumaroma
1 csipet só
Olaj
Elkészítés:
A langyos tejbe beletesszük a porcukor felét, beletesszük az élesztőt, és rátesszük a maradék porcukrot.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet.
Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tojássárgáját, az egész tojást a rumot, a sót, és a vaníliaaromát.
Addig gyúrjuk amíg sima tésztát nem kapunk.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt kinyújtjuk, és köröket szaggatunk.
15 percig letakarva pihentetjük.
Felmelegítjük az olajat. Annyi olajat melegítjünk, hogy a fánkok sütés közben ne érjenek le a serpenyő aljára.
A fánkok közepét benyomjuk, ezzel a felével kezdjük el lefedve kisütni őket.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése