...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Farsangi fánk recept hazai recept blog

Farsangi fánk recept: hazai recept blog

Hozzávalók:

Fél kg liszt
3 dkg élesztő
2 darab tojássárgája
1 egész tojás 
6 dkg margarin
1 teáskanál vanília aroma
1 darab citrom héja 
2 dl tej
4 dkg porcukor
1 evőkanál rumaroma
1 csipet só
Olaj

Elkészítés:

A langyos tejbe beletesszük a porcukor felét, beletesszük az élesztőt, és rátesszük a maradék porcukrot.

Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet.

Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tojássárgáját, az egész tojást a rumot, a sót, és a vaníliaaromát.

Addig gyúrjuk amíg sima tésztát nem kapunk.

1 órát meleg helyen kelesztjük.

Ha megkelt kinyújtjuk, és köröket szaggatunk.

15 percig letakarva pihentetjük.

Felmelegítjük az olajat. Annyi olajat melegítjünk, hogy a fánkok sütés közben ne érjenek le a serpenyő aljára.

A fánkok közepét benyomjuk, ezzel a felével kezdjük el lefedve kisütni őket.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések