Sári szelet recept hazai recept blog
Hozzávalók:
40 dkg liszt
150 g margarin
10 g élesztő
100 ml tej
Kevés cukor
4 darab tojássárgája
Dió töltelékhez:
200 g dió
10 g vaníliás cukor
200 g porcukor
4 db tojásfehérje
Lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a vajat, a 4 darab tojássárgáját, és a tejbe felfuttatott élesztőt.
A tésztát kB. 15-20 percet pihentetjük.
Amíg a tésztát pihentetjük, addig elkészítjük a diós tölteléket.
A 4 darab tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd beléje érjük a cukrot, vaníliás cukrot, és a diót.
A tésztát 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral, és feltekerjük úgy hogy 2 ujjnyi helyet szabadon hagyunk.
A diós tölteléket szintén 3 részre osztjuk, majd a tésztán hagyott kb. 2 ujjnyi részbe töltjük.
A tetejét megkenjük tojással, és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése