Hozzávalók:
12 darab kifli
1 liter tej
3 tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
15 dkg mák(darált)
1 citrom reszelt héja
Krém:
4 tojássárgája
8 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg vaj
Tetejére:
3 dl habtejszín
Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön besűrítjük.
A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ezt ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, míg beszívja.
A torta formát sütőpapírral kibélelünk, és bele nyomkodjuk a kifliket. 170 fokon 25 percig sütjük.
A tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük.
Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük.A kihűlt guba tetejére kenjük, majd hűtőben 1órát pihentetjük. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Készítette:Szabó Sabina
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése