Isteni knédli Hazai Recept blog
Hozzávalók:
Fél kg liszt
2 teáskanál só
1 darab tojás
Fél élesztő
3,5 dcl víz ( tészta allagától függ)
1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt langyos cukrozott vízbe.
A lisztbe teszünk sót és hozzáadjuk a tojást.
A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és langyos vízzel bedagasztjuk.
Addig dagasztjuk amíg nem lesz olyan az állaga ,mint például a lepénynek.
Duplájára kelesztjük.
Ha megkelt három részre osztjuk.
Lassú "gőzön" 20 percig főzzük. (Nekünk van knédli főzőnk).
A knédlit gőz felett főzzük.
Szükségünk van egy lábasra, forró vízzel, és valamire, amin a gőz átjut, de a knédli nem tud a vízbe esni.
20 perc után kivesszük és megkenjük olajjal.
Hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése