Hozzávalók a tésztához:
Fél kg liszt
3 darab tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
100 g vaj
4 evőkanál cukor
10 g élesztő
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
4 evőkanál kakaópor ( cukrozatlan)
10 dkg cukor
5 dkg vaj
Tetejéhez:
1 teáskanál cukor
1 dl tej
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Elősször összeállítjuk a tésztát.
A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, vaníliás cukrot, vajat, tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt.
Rugalmas tésztát gyúrunk belőlle.
Meleg helyen letakarva 40-50 percig kelesztjük.
Ha a tészta duplájára megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A vajat megolvasztjuk.
A megolvadt vajhoz hozzáadjuk a kakaóport, és a cukrot, majd összekeverjük.
A tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
Feltekerjük, majd 2-3 centis szeleteket vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük öket, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
Mielőtt készlenne a csiga kb. a 8-9 percben olvasszunk fel vajat adjunk hozzá tejet és cukrot, és kenjük be vele a csigák tetejét.
Ha készre sütöttük, és kihűlt megszórhatjuk porcukorral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése