...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga recept




Hozzávalók a tésztához:

Fél kg liszt
3 darab tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
100 g vaj
4 evőkanál cukor
10 g élesztő
2 dl tej
2 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

4 evőkanál kakaópor ( cukrozatlan)
10 dkg cukor
5 dkg vaj

Tetejéhez:

1 teáskanál cukor
1 dl tej
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

Elősször összeállítjuk a tésztát.

A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, vaníliás cukrot, vajat, tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt.

Rugalmas tésztát gyúrunk belőlle.

Meleg helyen letakarva 40-50 percig kelesztjük.

Ha a tészta duplájára megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk.

A vajat megolvasztjuk.

A megolvadt vajhoz hozzáadjuk a kakaóport, és a cukrot, majd összekeverjük.

A tésztán egyenletesen eloszlatjuk.

Feltekerjük, majd 2-3 centis szeleteket vágunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük öket, és 12-15 perc alatt készre sütjük.

Mielőtt készlenne a csiga kb. a 8-9 percben olvasszunk fel vajat adjunk hozzá tejet és cukrot, és kenjük be vele a csigák tetejét.

Ha készre sütöttük, és kihűlt megszórhatjuk porcukorral.

Megjegyzések