Tökéletes házi Bagett recept
60 dkg kenyérliszt
1 kiskanál só
fél dl olaj
1 kiskanál cukor
5 dl víz
2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukorral és meleg vízzel.
Amíg az élesztő felfut a liszthez hozzáadjuk a sót, olajat majd a felfuttatott élesztőt.
A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk.
Egy óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, három részre osztjuk.
Újjal kinyújtsuk és a két szélét behajtjuk.
Feltekerjük és zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük tojással és fél órát pihentetjük.
A fél óra elteltével bevagdossuk. Ügyeljünk arra,hogy ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
A végeredményben pedig nem fogunk csalódni.
Készítette:Szabó Sabina
Valóban nagyon jól néz ki, de sajnos nekem nem sikerült. Nagyon lágy lett a tészta és nem tudtam, kilapítani és feltekerni. Szerintem sok a fél liter víz későn jöttem rá.
VálaszTörlésNagyon sok a fél liter víz !!!
VálaszTörlés