Házi pudingos kosarak recept - hazai recept blog
Hozzávalók:
160 g liszt
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
100 g margarin
1 evőkanál natúr joghurt
A töltelék ez esetben:
20 g vaníliás puding
1,5 dl tej
50 g házi eper-rebarbara dzsem
ízlés szerint erdei gyümölcs
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Nem ragadós, de kellemesen puha tésztát csináljunk.
Tegyük a hűtőbe addig, amíg elpakolunk és előkészítjük a muffinformánkat vagy kosárkaformánkat.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra .
Enyhén lisztezett felületen 2 mm vastagra nyújtjuk és egy formával köröket szaggatunk.
Nyomkodjuk bele a korongokat a formákba, és szurkáljuk meg villával.
Ezután süssük 180 C fokon 15 percig, amíg halvány színe nem lesz.
Ízlés szerint kenjünk az aljába egy kávéskanál lekvárt, rá egy teáskanál kikevert pudingot, a tetejére mehet friss vagy fagyasztott gyümölcs.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése