...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Krumplis zsúrkenyér hazai recept blog

Krumplis zsúrkenyér recept: hazai recept blog


Vagy magvasat készítünk,vagy sajtosat.

Sajtos  változat hozzávalók:

500 g liszt
150-180 g főtt krumpli
250 ml tej
25 g  élesztő
1 teáskanál cukor
15 g só
1 darab tojás
50 ml olaj
Ízlés szerint tojás a kenéshez
Ízlész szerint reszelt sajt a tetejére

Magvas változat hozzávalók:

350 g teljes kiőrlésű búzaliszt 
150 g  liszt
Szükség szerint ugyanaz, mint az előzőekben 
4 evőkanál  szezánmag, vagy lenmag
Szükség szerint tojás a kenéshez
Ízlés szerint magvak a tetejére

Elkészítés:

Főzzük meg a krumplit, majd melegen törjük át.

Langyos tejben cukorral futtatjuk fel az élesztőt.

Ha később használjuk fel a tésztát ,akkor dobjuk össze a hozzávalókat egy tálba, és dagasszunk belőle egy kicsit lágyabb tésztát.

Ezután keleszthetjük meleg helyen.

 Körülbelül 30 perc alatt meg is kel.

Utána nekiállhatunk a formázásnak.

A krumplihoz keverjük hozzá a tojást és az olajat, keverjük krémesre és adjuk hozzá a liszthez. 

Ha megkelt a tészta ,akkor osszuk ketté.

Lapítsuk el a kezünkkel, majd tekerjük fel.

Sodorjunk belőle egy kb. 30 cm-es rudat. 

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Kelesszük újra körülbelül 30 percig.

Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 160  fokra, vagy alsó-felső sütésen 180 fokra.

Sütés előtt  kenjük le egy egész felvert tojással.

Ízlés szerint sajtot reszelünk,vagy magvakat szórunk a tetejére.

Sütési idő 25-30 perc. 

Készítette:Szabó Sabina 


Megjegyzések