Zöldséges rizs tejszínes gombával hazai recept blog
1 bögre rizs
Vegyeszöldség ízlés szerint
Ételízesítő ízlés szerint
Fél kg csiperke gomba
2 fej hagyma
Bors ízlés szerint
2 evőkanál liszt
2.5 dl tejszín
2 ek tejföl
1 marék petrezselyemzöld
Elkészítés:
1 bögre rizst zsíron megfuttatok.
Kb fél kg apróra vágott vegyeszöldséget ráöntök.
Lehet benne brokkoli, karfiol, zöldség, répa.
Megszórom vegetával. És felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel.
Közben fél kg apró csiperke gombát vékony szeletekre vágom.
Egy serpenyőbe szintén zsíron 1 vöröshagymát apróra vágva megdinsztelek és ráteszem a gombát.
Megszórom vegetával, borssal.
Mikor elfőtte a gomba a levét, meghintem 1 ek liszttel, kicsit átsütöm, de nem pirítom.
Felöntöm 2,5 dl főzőtejszínnel valamint még keverek bele 2 ek tejfölt.
Letakarom, megszórom 1 marék petrezselyemmel, forralok rajta egyet és kész.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése