Somlói torta recept
Tészta hozzávalók:
Első réteg tészta ( három rétegből fog állni )
4 darab tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál kakaópor
Második réteg tészta:
4 darab tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanák cukor
Harmadik réteg tészta:
4 darabtojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanák kakaópor
Tészta elkészítése:
A tojásokat külön választjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük .
A sárgáját cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
A felvert habot óvatosan összekeverjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Első krém hozzávalók:
2 csomag csokis pudingpor
6 dl tej
Cukor ízlés szerint
15 dkg őrölt dió
1 evőkanál rum
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
Második krém hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
7 dkg vaj
5 dkg porcukor
Első Krém elkészítése:
A tejből és a csokis pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd félretesszük hűlni.
A vajat és a porcukrot habosra keverjünk.
Az őrölt diót kevés olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz a habos vajjal együtt.
Majd hozzáadjuk a rumot is ízlés szerint.
A második krém majdnem ugyan az, mint az előző.
Annyi a különbség,hogy ne tegyünk bele rumot és diót .
Elkészítés:
Az első réteg tésztát megkenjük a csokis puding krém háromnegyedével.
Rátesszük a második réteg tésztát.
Jöhet a vaníliás pudingporból készült krém és rátesszük a harmadik réteg tesztát.
A maradék csokis krémmel lekenjük az egészet és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Habtejszínből kemény habot készítünk.
A tortát bevonjuk a tejszínhabbal.
Csokival és dióval ízlés szerint díszítjük.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése