Tökéletes kuglóf recept: hazai recept blog
Hozzávalók:
150 g vaj
4 darab tojás
150 g vaníliás porcukor
2,5 dl tej
300 g finom liszt
12 g sütőpor
1,5 evőkanál kakaópor
0,5 kávéskanálnyi fahéj (elhagyható)
Elkészítés:
A tészta tökéletes állagának titka, hogy minden lépésnél addig keverjük a hozzávalókat, hogy azok 'levegősek' legyenek.
Először az olvasztott vajat keverjük a 4 tojássárgájával.
Ehhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egészet levegősre keverjük mixerrel!
(Mi 2 csomag vaníliás cukrot 130 g porcukorhoz keverünk.)
Következő lépésként jöhet hozzá a liszt, sütőpor, és a tej apránként és felváltva adagolva - szintén addig keverve, amíg a massza jó levegős lesz.
Majd külön tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A masszához adjuk finom, de határozott mozdulatokkal.
(vigyázva arra, hogy ne törjön meg a hab)
Az így kapott tészta felét kivajazott formába öntjük.
A megmaradt masszához pedig hozzákeverjük ízlés szerint a kakaóport és az őrölt fahéjat.
A kakaós tésztát a vaníliás tésztára öntjük, majd rázogatással és ütögetéssel elegyengetjük a két tésztát egymáson.
180 C-on légkeverésen 35 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése