házi habroló recept : hazai recept blog
tésztához:
380 g liszt + a nyújtódeszkára
250 g margarin + a forma kikenéséhez
200 g tejföl
1 darab tojás
Tojáshab:
150 g tojásfehérje (4-5db)
120 g cukor
240 g cukor + víz
Elkészítés:
A lisztből, margarinból és tejfölből sima állagú tésztát gyúrunk.
Fóliába csomagoljuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 2 cm vastag csíkokra felvágjuk.
A sütőformákat margarinnal bekenjük.
A tésztát felcsavarjuk a formára, felvert tojással megkenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 12-15 percig sütjük, 180 fokon.
Pár pillanatot hűtjük, majd a megsült rolót lehúzzuk a formáról.
A tojásfehérjéből és 120 g cukorból kemény habot verünk.
A 240 g cukrot vízzel felöntjük (pont annyival, hogy a cukrot ellepje ), majd felforraljuk.
A szirupot nem keverjük, és akkor jó, ha már a cukor feloldódott.
Miután a tojáshab elkészült, lassú csorgatással hozzáadjuk a tojáshabhoz, közben kézi turmixgéppel folyamatosan dolgozzuk, egészen addig, míg a krém szobahőmérsékletű nem lesz.
Az így elkészített tojáshabos krémet nyomózsákba tesszük, majd a rolókat megtöltjük, mindkét oldalról.
A töltött rolókat hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése