...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

házi habroló hazai recept blog

  házi habroló recept : hazai recept blog

tésztához:

380 g liszt + a nyújtódeszkára
250 g margarin + a forma kikenéséhez
200 g tejföl
1 darab tojás

Tojáshab:

150 g tojásfehérje (4-5db) 
120 g cukor
240 g cukor + víz

Elkészítés:

A lisztből, margarinból és tejfölből sima állagú tésztát gyúrunk.

Fóliába csomagoljuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.

A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 2 cm vastag csíkokra felvágjuk.

A sütőformákat margarinnal bekenjük.

A tésztát felcsavarjuk a formára, felvert tojással megkenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 12-15 percig sütjük, 180 fokon.

Pár pillanatot hűtjük, majd a megsült rolót lehúzzuk a formáról. 

A tojásfehérjéből és 120 g cukorból kemény habot verünk.

A 240 g cukrot vízzel felöntjük (pont annyival, hogy a cukrot ellepje ), majd felforraljuk.

A szirupot nem keverjük, és akkor jó, ha már a cukor feloldódott.

Miután a tojáshab elkészült, lassú csorgatással hozzáadjuk a tojáshabhoz, közben kézi turmixgéppel folyamatosan dolgozzuk, egészen addig, míg a krém szobahőmérsékletű nem lesz.

Az így elkészített tojáshabos krémet nyomózsákba tesszük, majd a rolókat megtöltjük, mindkét oldalról.

A töltött rolókat hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Megjegyzések