Borsóleves házi reszelt tésztával ecept
Hozzávalók:
650 g fagyasztott borsó
1 darab fehér répa
2 darab sárgarépa
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Cukor ízlés szerint
Rántáshoz:
Liszt
Olaj
Pirospaprika
Reszelt tésztához:
Liszt
1 darab tojás
Só ízlés szerint
Elkészítés:
A borsót feltesszük főni kb. 1.5 liter vízbe.
Megvárjuk amíg felforr, addig elkészítjük a többi hozzávalót.
A répákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
Mikor már pár percet forrt a borsó hozzáadjuk a répákat.
Megfűszerezzük, és hozzáadjuk a cukrot is.
Készre főzzük.
Amíg elkészül addig megcsináljuk a reszelt tésztát.
A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük.
Hozzáadjuk az 1 tojást és összegyúrjuk.
Lisztezett tálba nagyjukú reszelőn lereszeljúk, majd átszitáljuk, hogy a liszt ne maradjon benne.
Ha megpuhultak a répák, és a borsó is, akkor hozzáadjuk a tésztát.
Elkészítjük a rántást, majd hozzáadjuk.
Párat rottyan és kész.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése