...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Lasagne hazai recept

Lasagne hazai recept


Hozzávalók a tésztához:

300 g liszt
1 darab tojás
10-15 evőkanál víz

Töltelékhez:

1 kg darált hús
1 fej hagyma
1 darab kisebb paradicsomszósz
1 darab paprika
3 darab sárgarépa
3 dafab fehérrépa
3 evőkanál zsír vagy olaj
Pirospaprika ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Bazsalikom ízlés szerint

Öntethez:

1 doboz tejföl
100 g sajt

Elkészítés:

Elősször elkészítjük a tölteléket.

A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk fel. A sajtot reszeljük le.

Zsiradékon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig keverketjük, hozzáadjuk a pirospaprikát  majd megfűszerezzük. 

A húshoz hozzáadjuk a karikákra vágott répákat is.

A húsra a paradicsomszószt ráöntjük, majd készre főzzük.

Elkészítjük a tésztát.

A lisztből, vízből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk.

Elosztjuk 4 fele.

Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, majd csíkokat vágunk belőlle.

Egy jénai tálat megkenünk olajjal, ráteszünk egy sor tésztát.

A tésztára tesszük a darált húsos tölteléket, és ismét tésztát.

Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A lereszelt sajtot az 1 doboz tejfölbe tesszük, és összekeverjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.




Megjegyzések