Lasagne hazai recept
Hozzávalók a tésztához:
300 g liszt
1 darab tojás
10-15 evőkanál víz
Töltelékhez:
1 kg darált hús
1 fej hagyma
1 darab kisebb paradicsomszósz
1 darab paprika
3 darab sárgarépa
3 dafab fehérrépa
3 evőkanál zsír vagy olaj
Pirospaprika ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Bazsalikom ízlés szerint
Öntethez:
1 doboz tejföl
100 g sajt
Elkészítés:
Elősször elkészítjük a tölteléket.
A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk fel. A sajtot reszeljük le.
Zsiradékon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig keverketjük, hozzáadjuk a pirospaprikát majd megfűszerezzük.
A húshoz hozzáadjuk a karikákra vágott répákat is.
A húsra a paradicsomszószt ráöntjük, majd készre főzzük.
Elkészítjük a tésztát.
A lisztből, vízből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk.
Elosztjuk 4 fele.
Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, majd csíkokat vágunk belőlle.
Egy jénai tálat megkenünk olajjal, ráteszünk egy sor tésztát.
A tésztára tesszük a darált húsos tölteléket, és ismét tésztát.
Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A lereszelt sajtot az 1 doboz tejfölbe tesszük, és összekeverjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése