Tejszínes gombás hús recept: hazai recept blog
Hozzávalók:
1 kg tarja, lapocka, comb, csirkemell
2 tejszín
1 dobozos gomba
Petrezselyem
2-3 evőkanál kecsap
3 evőkanál olaj + a sütéshez
Só ízlés szerint
Forgatáshoz:
Zsemlemorzsa
10-12 darab tojás
Elkészítés:
A húsokat vékony szeletekre vágjuk.
Megsózzuk.
Elkészítjük a zsemlemorzsát, és a felvert tojásokat.
Megvárjuk amíg az olaj felmelegszik
( nagyobb lángon süssük)
Mikor az olaj felmelegedett a húsokat egyesével beforgatjuk a zsemlemorzsába majd a tojásba, és olajban megkapatjuk.
Szép barna legyen, egyből egy jénaiba vagy egy kacsa sütőbe tesszük őket.
( az olajat nemkell lecsepegtetni)
Ha elkészültek a húsok akkor egy kisebb fazékban kikeverjük a szószt.
A gombának a levét leszűrjük, majd apró darabokra vágjuk.
A 2 darab tejszínt beleöntjük a fazékba, hozzáadjuk a kecsapot, sót, olajat, jó sok petrezselymet, és az apróra vágott gombát.
Jó alaposan összekeverjük.
Ráöntjük a megkapatott húsra, lefóliázzuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése