...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Tejszínes gombás hús hazai recept

Puha mákos kalács recept

Tejszínes gombás hús recept: hazai recept blog

Hozzávalók:

1 kg tarja, lapocka, comb, csirkemell
2 tejszín
1 dobozos gomba
Petrezselyem
2-3 evőkanál kecsap
3 evőkanál olaj + a sütéshez
Só ízlés szerint

Forgatáshoz:

Zsemlemorzsa
10-12 darab tojás

Elkészítés:

A húsokat vékony szeletekre vágjuk.

Megsózzuk.

Elkészítjük a zsemlemorzsát, és a felvert tojásokat.

Megvárjuk amíg az olaj felmelegszik 
( nagyobb lángon süssük)

Mikor az olaj felmelegedett a húsokat egyesével beforgatjuk a zsemlemorzsába majd a tojásba, és olajban megkapatjuk.

Szép barna legyen, egyből egy jénaiba vagy egy kacsa sütőbe tesszük őket.
( az olajat nemkell lecsepegtetni)

Ha elkészültek a húsok akkor egy kisebb fazékban kikeverjük a szószt.

A gombának a levét leszűrjük, majd apró darabokra vágjuk.

A 2 darab tejszínt beleöntjük a fazékba, hozzáadjuk a kecsapot, sót, olajat, jó sok petrezselymet, és az apróra vágott gombát.

Jó alaposan összekeverjük.

Ráöntjük a megkapatott húsra, lefóliázzuk.

Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük.

Megjegyzések