...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Padlizsánkrém hazai recept

Padlizsánkrém hazai recept

Egyszerű és nagyszerű vendégváró padlizsánkrém.

Hozzávalók:

5 darab padlizsán
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
Só ízlés szerint
Bora ízlés szerint
Petrezselyemzöld ízlés szerint
1 kiskanál mustár

Elkészítés:

A padlizsánt 200 fokos előmelegített sütőben addog sütjük, amíg a héja nemkezd el sötétedni.

Az sem baj ha egy kicsit megég, annál finomabb lessz.

Ha tudjuk, akkor kicsit forgassuk is átt őket óvatosan.

Ha elkészült megvárjuk, amíg kihűl.

Amíg hűl, addig megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd lereszeljük.

Ha kihűlt vágjuk fel, és szedjük ki a belsejét.

Amikor már kiszedtük az összes padlizsán belsejét óvatosan akkor turmixoljuk le.

Adjuk hozzá a lereszelt hagymát, fokhagymát, olajat, és a mustárt is.

Végül hozzáadjuk a sót és a borsot, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek érjenek össze.




Megjegyzések