Lecsó hazai recept
Hozzávalók:
Hagyma
Paprika
Paradicsom
Kolbász ízlés szerint
Só ízlés szerint
Tojás
Zsiradék
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
A paprikákat megmossuk, kicsutkázzuk, és felaprítjuk.
A paradicsomokat megmossuk, és szintén felaprítjuk.
A kolbászt karikákra vágjuk.
A hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot.
Megvárjuk amíg összeesik, majd megfűszerezzük, és hozzáadjuk a kolbászt is.
Amíg megpuhulnak addig a tojásokat villa segítségével felverjük.
Ha megpuhultak az alapanyagok hozzá adjuk a tojást, és készre főzzük.
Lecsó télire
Ugyan úgy készül, mint a hagyományos lecsó csak tojás és kolbász nélkül.
Az edényből a jó alaposan elmosott üvegekbe tesszük, és lezárjuk.
Letakarjuk, és megvárjuk amíg kihűlnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése