Húsleves recept: hazai recept blog
Hozzávalók:
5-6 darab csirkehát
10 darab csirkeláb
5-6 darab csirkezúza
5-6 darab csirkeszív
2 darab csirkemáj
4 darab sárgarépa
3 darab fehérrépa
2 darab zeller
2 darab karalábé
Petrezselyemszár
Zellerszár
1 darab paradicsom
1 darab paprika
1 darab hagyma
2 darab kelbinbó
1 darab káposztalevél
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húsokat megmossuk, és jó alaposan megtisztítjuk.
A káposzta levelet, kelbinbót, paprikát, paradicsomot, zeller szárát, petrezselyem szárát megmossuk.
A hagymát, karalábét, zeller, fehérrépát, sárgarépát megpucoljuk, és megmossuk.
A húsokat beletesszük egy nagyobb fazékba és háromnegyedig felengedjük vízzel.
Nagyobb lángra tesszük.
Ha már feljön a hab azt leszedjük, folyamatosan addig szedjük rólla a habot amíg nem látjuk hogy kezdene forrni.
Amíg a levesünk nem kezd el forrni addig a sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét tetszés szerint felvágjuk.
Amint kezd forrni áttesszük kisebb lángra.
Beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, káposzta levelet, hagymát, paprikát, paradicsomot, zeller és petrezselyem szálakat, és a kelbinbót.
Megfűszerezzük.
Addig főzzük kis lángon amíg meg nem puhulnak a húsok, és a zöldségek.
Ha a leves elkészült leszűrjük.
Külön edénybe tesszük a húsokat, és a zöldségeket is.
Házi csipetkével, reszelt tésztával, cérnametéltel, májgombóc galuskával, grízgaluskával lehet tálalni.
Jóétvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése