...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Zserbó hazai recept

Zserbó hazai recept


Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt
Csipet só
1 egész élesztő
2 dl tej
25 dkg vaj
2 kanál cukor

Töltelékhez:

Lekvár
25 dkg darált dió
25 dkg cukor

Tetejére:

20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
Fél dl tejszín

Elkészítés:

2 dl meleg tejben kis cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a vajat.

Hozzáadjuk a sót, a cukrot, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.

Jó alaposan összegyúrjuk.

Ha összegyúrtuk a tésztát három részre osztjuk.

A töltelékhez a cukrot, és a diót összekeverjük.

A tésztákat kinyújtjuk, és az első réteget a tepsibe tesszük.

Megkenjük lekvárral, szórunk rá a cukrozott diós töltelékből.

Így rétegezzük amíg az utolsó tészta is rákerül.

Villával a tetejét megszúrkodjuk.

Előmelegített sütőben 30 - 40 perc alatt készre sütjük.

Ha elkészült akkor megvárjuk amíg kihűl.

Az étcsokoládét a vajjal, és a tejszínnel megolvasztjuk.

Ha kihűlt rákenjük a tetejére.


Megjegyzések