Zserbó hazai recept
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
Csipet só
1 egész élesztő
2 dl tej
25 dkg vaj
2 kanál cukor
Töltelékhez:
Lekvár
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
Tetejére:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
Fél dl tejszín
Elkészítés:
2 dl meleg tejben kis cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat.
Hozzáadjuk a sót, a cukrot, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
Jó alaposan összegyúrjuk.
Ha összegyúrtuk a tésztát három részre osztjuk.
A töltelékhez a cukrot, és a diót összekeverjük.
A tésztákat kinyújtjuk, és az első réteget a tepsibe tesszük.
Megkenjük lekvárral, szórunk rá a cukrozott diós töltelékből.
Így rétegezzük amíg az utolsó tészta is rákerül.
Villával a tetejét megszúrkodjuk.
Előmelegített sütőben 30 - 40 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült akkor megvárjuk amíg kihűl.
Az étcsokoládét a vajjal, és a tejszínnel megolvasztjuk.
Ha kihűlt rákenjük a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése