...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Tangó sütemény recept

Tangó sütemény hazai recept

Hozzávalók a tésztához:

200 g liszt
1 darab tojás
100 g porcukor
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
50 g margarin
3 evőkanál tejföl

Krémhez:

3 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
250 g margarin
8 dl tej
200 g porcukor

Diszítéshez:

1 csomag piskóta
30 g étcsoki

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a margarint, és elmorzsoljuk benne.

Hozzáadjuk a kakaót, porcukrot, tojást, és egy evőkanál tejfölt.

Összegyúrjuk.

A tésztát ketté választjuk.

Lisztezett felületen kinyújtjuk.

Sütőlapírral bélelt tepsibe tesszük, és villával megszúrkodjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

Ugyan így kinyújtjuk, és megsütjük a másik tésztát is.

Majd teljesen kihűtjük.

Amíg hűlnek elkészítjük a krémet.

A pudingokat kevés tejjel simára keverjük.

A többi tejet felmelegítjuk. Ha már elég meleg a tej hozzáöntjúk a pudingot, és sűrűre főzzük.

A pudingot szintén kihűtjük.

Amig a puding hűl addig a vaníliás cukrot, és a porcukrot simára mixereljük a margarinnal.

Amikor már kihűlt a puding óvatosan hozzákeverjük a felvert margarinhoz.

A megsült tésztát egy tepsibe tesszük rákenjük a krém felét.

A krém tetejére rátesszük a másik tésztalapot.

Rátesszük a maradék krémet, szépen eligazgatjuk.

A krém tetejére rátesszük a piskótákat.

Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk.

Majd a piskótákra kanalázzuk ízlés szerint.

Hűtőbe tesszük 2-3 órára.


Megjegyzések