Tangó sütemény hazai recept
Hozzávalók a tésztához:
200 g liszt
1 darab tojás
100 g porcukor
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
50 g margarin
3 evőkanál tejföl
Krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
250 g margarin
8 dl tej
200 g porcukor
Diszítéshez:
1 csomag piskóta
30 g étcsoki
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a margarint, és elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a kakaót, porcukrot, tojást, és egy evőkanál tejfölt.
Összegyúrjuk.
A tésztát ketté választjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk.
Sütőlapírral bélelt tepsibe tesszük, és villával megszúrkodjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Ugyan így kinyújtjuk, és megsütjük a másik tésztát is.
Majd teljesen kihűtjük.
Amíg hűlnek elkészítjük a krémet.
A pudingokat kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet felmelegítjuk. Ha már elég meleg a tej hozzáöntjúk a pudingot, és sűrűre főzzük.
A pudingot szintén kihűtjük.
Amig a puding hűl addig a vaníliás cukrot, és a porcukrot simára mixereljük a margarinnal.
Amikor már kihűlt a puding óvatosan hozzákeverjük a felvert margarinhoz.
A megsült tésztát egy tepsibe tesszük rákenjük a krém felét.
A krém tetejére rátesszük a másik tésztalapot.
Rátesszük a maradék krémet, szépen eligazgatjuk.
A krém tetejére rátesszük a piskótákat.
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk.
Majd a piskótákra kanalázzuk ízlés szerint.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése