Házi csülök sonka receptje. Mutatjuk hogyan készítsétek el otthon. Nem fogtok benne csalódni.
Hozzávalók :
Sertés csülök
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Fokhagyma
Szerecsendió ízlés szerint (elhagyható)
Koriander ízlés szerint
Elkészítés menete:
A csülköt lebőrözöm és egy részét apró kockára vágom( bár lehet práddal is helyettesíteni), a csülök másik felét nagyobb kockára vágom.
Ízlés szerint fűszerezem só, bors ,fokhagyma, szerecsendió, és koriander izlés szerint.
Ízlés szerint mehet hozzá egy csipet pác só is. Alaposan keverjük össze!
Egy éjszakára berakom a hűtőbe. A sonka prést folpack-l kibélelem. Körbe rakom bőrrel és az összekevert húst belepakolom a formába. Ügyelek rá,hogy sehol ne maradjon levegő .
A maradék bőrrel lezárom a húst.Vissza hajtom a folpackot és ráteszem a sonka prés tetejét. Vissza helyezem a hűtőbe és egy nap után ha jó összeállt az anyag, akkor jöhet a főzés. Beállítom a sütőt 80 C fokra, magas tepsibe vizet rakok és bele állítom a prést.
5 órán keresztül főzöm. Ezután kiveszem a sütőből. Ùjra a hűtő tesszük és amikor kihűlt, jól összeállt akkor elkészült a termékünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése