Rakott káposzta recept
Hozzávalók:
500 g darálthús
1 darab hagyma
1 darab fokhagyma
1 bögre rizs
500 g savanyú káposzta
Tejföl ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
Olaj
Elkészítés:
A hagymát, és a fokhagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
Ha üvegesre pirult a hagyma hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetjük.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, só, és a borsot, majd felöntjük kevés vízzel.
Félkészre főzzük.
Addig elkészítjük a rizst.
A rizst megnossuk, és feltesszük főni.
Körülbelül egy időben lesz kész a darált hússal.
A savanyú káposzta levét leszűrjük, majd kiöntjük egy tálba.
Egy jénai tálat megolajozunk.
Az aljára teszünk a káposztából, teszünk rá a tejfölből ízlés szerint, majd rátesszük a rizst.
(A rizs tetejére is lehet tenni tejfölt)
A rizs tetejére tesszük a darált húst.
A darált hús tetejét befedjük a maradék káposztával, és ismételten megkenjük tejföllel.
Lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.
Ha elkészült egy kicsit megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése