...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta recept

Hozzávalók:

500 g darálthús
1 darab hagyma
1 darab fokhagyma
1 bögre rizs
500 g savanyú káposzta
Tejföl ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
Olaj

Elkészítés:

A hagymát, és a fokhagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.

Ha üvegesre pirult a hagyma hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetjük.

Hozzáadjuk a pirospaprikát, só, és a borsot, majd felöntjük kevés vízzel.

Félkészre főzzük. 

Addig elkészítjük a rizst.

A rizst megnossuk, és feltesszük főni.

Körülbelül egy időben lesz kész a darált hússal.

A savanyú káposzta levét leszűrjük, majd  kiöntjük egy tálba.

Egy jénai tálat megolajozunk.

Az aljára teszünk a káposztából, teszünk rá a tejfölből ízlés szerint, majd rátesszük a rizst.
(A rizs tetejére is lehet tenni tejfölt)

A rizs tetejére tesszük a darált húst.

A darált hús tetejét befedjük a maradék káposztával, és ismételten megkenjük tejföllel.

Lefedjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.

Ha elkészült egy kicsit megsütjük.


Megjegyzések