Puncskocka hazai recept
Hozzávalók a tésztához:
300 g liszt
2 evőkanál tejföl
60 g zsír
1 darab tojás
1 csomag sütőpor
80 g cukor
Töltelékhez:
1 csomag babapiskóta
200 g cukor
4-5 evőkanál lekvár
1 evőkanál rum aroma
2 dl víz
4 tojásos kakaós piskóta
Mázhoz:
1 evőkanál margarin ( olvasztott)
1 kiskanál rum aroma
1 citrom leve
200 g porcukor
1-2 csepp piros ételszinezék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba összegyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát két részre osztjuk, és készre sütjük egy tepsi hátulján.
A töltelékhez a 4 tojásos piskótát megsütjük.
Ha kihűlt összemorzsoljuk a babapiskótával.
A vízben a cukrot sziruppá főzzük meg.
Ha elkészült a felfőzött szirup, akkor öntjük rá a piskótára.
Adjuk hozzá a lekvárt, és az 1 evőkanál rum aromát is.
Az elkészült tölteléket az egyik tésztalapra öntjük, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot is.
A mázhoz a hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a tésztára.
1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése