...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Meleg tál hazai recept

Meleg tál hazai recept


Juh túróval töltött karaj
Rántott gomba fej 
Rántott sajt
( fontos hogy a sajt 2-3 szor legyen be panírozva)
Barackos csirkemell

Köret:

Párolt rizs 
Steak burgonya

Díszítés:

Uborka
Alma
TV paprika
Pritamin paprika
Paradicsom
Jég saláta levele

Barackos csirkemell elkészítése:

 A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.

Egy kevés olajon mindkét oldalát ki feherítjük.

Csirke fűszerrel meg szórjuk ízlés szerint.

 Az őszibarackot felkarikázzuk, és rárakjuk a csirkemell tetejére.

Készítjünk besamell mártást.

( Ami úgy néz ki hogy a vajat fel olvasszuk, hozzá adjuk a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítjuk.
Amikor már habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet is, és gyorsan elkeverjük.
2 percig forraljuk.
Majd sóval fehér borsal és szerecsendióval ízesítjük)

Majd a besamellt rá öntjük a barackos csirkemellre, majd a tetejére reszelt sajtot teszünk.

Előmelegítsük a sütőt 180 fokra és 10-15 percig készre sütjük.

Ha kész tetejét megszórjuk szárított petrezselyemzöldel. 
 
Juh túróval töltött karaj: 

Hosszú karajból nyitott szeletet vágunk.

Ki klopfoljuk a húst, fontos hogy ne szakadjon mert a töltelék ki folyik! 

Töltelék:

Reszelt sajt
Vékonyra vágott lilahagyma
Tarja vagy kockázott bacon

 Ezt jó alaposan össze keverjük.

A nyitott szelet egyik oldalát meg kenjük juhtúróval és a tölteléket megnyomkodjuk (pl: mint a hó golyót) és rátesszük a juh túrós részére.

Majd a másik részét ráhajtsuk és a széleit erősen meg nyomkodjuk + a panírban is!

 Lassú forró olajban megsütjük.

Megjegyzések