Meleg tál hazai recept
Juh túróval töltött karaj
Rántott gomba fej
Rántott sajt
( fontos hogy a sajt 2-3 szor legyen be panírozva)
Barackos csirkemell
Köret:
Párolt rizs
Steak burgonya
Díszítés:
Uborka
Alma
TV paprika
Pritamin paprika
Paradicsom
Jég saláta levele
Barackos csirkemell elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
Egy kevés olajon mindkét oldalát ki feherítjük.
Csirke fűszerrel meg szórjuk ízlés szerint.
Az őszibarackot felkarikázzuk, és rárakjuk a csirkemell tetejére.
Készítjünk besamell mártást.
( Ami úgy néz ki hogy a vajat fel olvasszuk, hozzá adjuk a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítjuk.
Amikor már habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet is, és gyorsan elkeverjük.
2 percig forraljuk.
Majd sóval fehér borsal és szerecsendióval ízesítjük)
Majd a besamellt rá öntjük a barackos csirkemellre, majd a tetejére reszelt sajtot teszünk.
Előmelegítsük a sütőt 180 fokra és 10-15 percig készre sütjük.
Ha kész tetejét megszórjuk szárított petrezselyemzöldel.
Juh túróval töltött karaj:
Hosszú karajból nyitott szeletet vágunk.
Ki klopfoljuk a húst, fontos hogy ne szakadjon mert a töltelék ki folyik!
Töltelék:
Reszelt sajt
Vékonyra vágott lilahagyma
Tarja vagy kockázott bacon
Ezt jó alaposan össze keverjük.
A nyitott szelet egyik oldalát meg kenjük juhtúróval és a tölteléket megnyomkodjuk (pl: mint a hó golyót) és rátesszük a juh túrós részére.
Majd a másik részét ráhajtsuk és a széleit erősen meg nyomkodjuk + a panírban is!
Lassú forró olajban megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése