...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Spenót hazai recept

Spenót hazai recept


Hozzávalók:

400 g fagyasztott spenót
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
6 darab tojás
1 fej hagyma

Sűrítéshez:

2 evőkanál liszt
1 tejszín

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Olajon üvegesre pirítjuk.

Ha elkészült a hagyma rátesszük a kiolvadt spenótot.

Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és megfűszerezzük.

Amíg egy kicsit fől a spenót addig a tojásokat keményre főzzük.

Ha a tojások is elkészültek megpucoljuk.

Hármat egészben hagyunk, és hármat apró kockákra vágunk.

Ezalatt megfőtt a spenót is. 

Kikeverjük a tejszínt a liszttel és hozzáadjuk a spenóthoz.

Megvárjuk amíg újból felforr.

Hozzáadjuk a tojásokat átkeverjük, és le is kapcsolhatjuk.

Megjegyzések