Spenót hazai recept
Hozzávalók:
400 g fagyasztott spenót
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
6 darab tojás
1 fej hagyma
Sűrítéshez:
2 evőkanál liszt
1 tejszín
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
Olajon üvegesre pirítjuk.
Ha elkészült a hagyma rátesszük a kiolvadt spenótot.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és megfűszerezzük.
Amíg egy kicsit fől a spenót addig a tojásokat keményre főzzük.
Ha a tojások is elkészültek megpucoljuk.
Hármat egészben hagyunk, és hármat apró kockákra vágunk.
Ezalatt megfőtt a spenót is.
Kikeverjük a tejszínt a liszttel és hozzáadjuk a spenóthoz.
Megvárjuk amíg újból felforr.
Hozzáadjuk a tojásokat átkeverjük, és le is kapcsolhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése