Kürtöskalács kifli hazai recept blog
Hozzávalók:
300 g liszt
15 g élesztő
1 tojás
50 g margarin
Csipet só
1 evőkanál cukor
150 ml tej
Forgatáshoz
1 teáskanál fahéj
100 g cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk.
Egy edénybe tesszük a lisztet, a sót, a tojást, a zsiradékot, és a felfuttatott élesztőt.
Bedagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.
Ha a tészta megkelt 4 részre osztjuk.
A cukrozott fahéj negyedét kiszórjuk a pultra, és a tésztát kisodorjuk rajta.
12-16 részre vágjuk, majd kis kifliknek tekerjük fel.
Tepsibe tesszük a feltekert kifliket, majd kelesztjük még 30 percet.
180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
További receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése