Répatorta hazai recept blog
Hozzávalók:
18 dkg liszt
150 g cukor
2 teáskanál sütőpot
1 teáskanál vaníliás cukor
15 dkg vaj
3 darab tojás
25 dkg sárgarépa (reszelve)
Krémhez:
30 dkg mascarpone
5 dkg vaníliás cukor
10 dkg puha vaj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra felverjük, hozzáadjuk a vajat, majd alaposan keverjük össze.
A lisztet keverjük el a sütőporral, majd adjuk hozzá a felvert tojáshoz.
A sárgarépát reszelőn lereszeljük, majd ezt is hozzáadjuk a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk a mascarponét, majd alaposan összekeverjük.
A kihűlt tésztát ketté vágjuk, így négy lapot kapunk.
Megtöltjük a krémmel, majd hűtőbe tesszük pár órára.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése