...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Apostolkalács hazai recept blog

Apostolkalács hazai recept blog

Hozzávalók:

1/2 kg + 28 dkg liszt
8 darab tojás
4 dkg élesztő
1 dkg só
2 dkg cukor
42 dkg írósvaj
1-2 kanálnyi tejszín
Tej

Elkészítés:

A 28 dkg lisztet, a 4 dkg élesztőt tejjel kása szerűvé gyúrjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk.

1/2 kg lisztet, a 8 tojást, a cukrot, a sót néhány kanál tejszínnel, a 42 dkg íróvajjal tésztát készítünk, majd hozzáadjuk az élesztőt, és jó alaposan összegyúrjuk.

Liszttel megszórt tálba tesszük, letakarjuk kendővel, majd fedővel, és 10 órát pihentetjük.

Ha letelt az idő gyúrjuk meg gyengén.

A tésztából egy negyedrészt választjunk le, a nagyobb részből gömbölyű kenyér formát készítsünk, melynek a közepébe mélyedést nyomunk, és megkenjük tojással.

A másik formát helyezzük rá, és szintén kenjük le tojással, majd vágjuk be.

Belehelyezzük a sütőbe, amit nem szabad kinyitni addig, amíg meg nem kel.

1 óránál tovább kell sütni, hogy világosbarna és ropogós kérge legyen, és hogy még egyszer akkorára nőjön.


További receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések