...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Magyar szelet hazai recept

Magyar szelet hazai recept blog

Hozzávalók a tésztához:

6 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor
6 darab tojás
6 evőkanál cukor
2 kávéskanál zöld ételfesték

Töltelékhez:

50 dkg túró
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 darab citrom reszelt héja
1 csomag zselatinfix

Tetejére:

2 darab epres pudingpor
8 dl szénsavas málnás üdítő

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat választjuk ketté.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként adjuk hozzá a cukrot, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az ételfestéket.

Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.

A töltelékhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mascarponéval, a citrom reszelt héjával, és a zselatinfixel.

Ha a tészta kihűlt rákenjük a tölteléket.

Tetejére a pudinporokat kikeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Rákenjük a túrós töltelék tetejére, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.


Népszerű receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések