Magyar szelet hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
6 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor
6 darab tojás
6 evőkanál cukor
2 kávéskanál zöld ételfesték
Töltelékhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 darab citrom reszelt héja
1 csomag zselatinfix
Tetejére:
2 darab epres pudingpor
8 dl szénsavas málnás üdítő
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat választjuk ketté.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként adjuk hozzá a cukrot, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az ételfestéket.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mascarponéval, a citrom reszelt héjával, és a zselatinfixel.
Ha a tészta kihűlt rákenjük a tölteléket.
Tetejére a pudinporokat kikeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Rákenjük a túrós töltelék tetejére, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése