...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Muszaka hazai recept blog

Muszaka hazai recept blog

Hozzávalók:

Fél kg darálthús 
3 darab padlizsán
1 kg krumpli 
1 darab tojás
4 darab paradicsom
2 darab hagyma
4-5 gerezd fokhagyma 
1 doboz sűrített paradicsom 
Só ízlés szerint
Cukor ízlés szerint 
Bors ízlés szerint
Oregánó ízlés szerint
Bazsalikom ízlés szerint
Olaj

Besamellhez:

10 dkg reszelt sajt
4 dkg vaj
2 darab tojássárgája 
6 dl tej 
4 evőkanál liszt 

Elkészítés :

A padlizsánokat meghámozzuk, majd felkarikázzuk. 

Alaposan besózzuk, és 1 órát pihenni hadjuk, majd ha az idő eltelt átmossuk.

A burgonyát megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt karikákra felvágjuk.

A paradicsomot is karikákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. 

A hagymákat olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig keverjük. 

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és megfűszerezzük. Fél órát fedő nélkül főzzük. Ha kihűlt elkeverjük az 1 tojással. 

Elkészítjük a besamellt. 

A vajban megpirítjuk a lisztet, majd simára keverjük a meleg tejjel. Addig főzzük amíg nem sűrűsödik be. 

Hozzáadjuk a fűszereket, majd a 2 tojássárgáját, és a reszelt sajtot. 

A padlizsánokat lecsepegtetjük, majd kisütjük őket. 

Olajjal kikenünk egy tepsit. Aljára tesszük a karikákra vágott krumpli felét. Megsózzuk. Rátesszük a padlizsán felét. 

Leöntjük a hússal, rátesszük a besamell felét, és a padlizsánt rátesszük, majd a krumpli másik felét tesszük rá.

Rárakjuk a felkarikázott paradicsomot, és a besamell másik felét is ráöntjük. 

180 fokos előmelegített sütőben fél órát sütjük.


Népszerű receptekért görgess lejjebb! 

Megjegyzések