Muszaka hazai recept blog
Hozzávalók:
Fél kg darálthús
3 darab padlizsán
1 kg krumpli
1 darab tojás
4 darab paradicsom
2 darab hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 doboz sűrített paradicsom
Só ízlés szerint
Cukor ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Oregánó ízlés szerint
Bazsalikom ízlés szerint
Olaj
Besamellhez:
10 dkg reszelt sajt
4 dkg vaj
2 darab tojássárgája
6 dl tej
4 evőkanál liszt
Elkészítés :
A padlizsánokat meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
Alaposan besózzuk, és 1 órát pihenni hadjuk, majd ha az idő eltelt átmossuk.
A burgonyát megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt karikákra felvágjuk.
A paradicsomot is karikákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymákat olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és megfűszerezzük. Fél órát fedő nélkül főzzük. Ha kihűlt elkeverjük az 1 tojással.
Elkészítjük a besamellt.
A vajban megpirítjuk a lisztet, majd simára keverjük a meleg tejjel. Addig főzzük amíg nem sűrűsödik be.
Hozzáadjuk a fűszereket, majd a 2 tojássárgáját, és a reszelt sajtot.
A padlizsánokat lecsepegtetjük, majd kisütjük őket.
Olajjal kikenünk egy tepsit. Aljára tesszük a karikákra vágott krumpli felét. Megsózzuk. Rátesszük a padlizsán felét.
Leöntjük a hússal, rátesszük a besamell felét, és a padlizsánt rátesszük, majd a krumpli másik felét tesszük rá.
Rárakjuk a felkarikázott paradicsomot, és a besamell másik felét is ráöntjük.
180 fokos előmelegített sütőben fél órát sütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése