Hozzávalók:
Tészta:
1,5 csésze liszt(2,5 dl)
1 tojás
Fél csomag szárított élesztő
1 kk cukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál olvasztott vaj
Fél csésze langyos tej(2,5 dl)
1 kk só
Töltelék:
2 tojássárgája
3 evőkanál liszt
4 dkg krémsajt
25 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
3 dl tej
Kenéshez:
1 tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, ha lágyabb lenne a tészta teszünk hozzá még egy kevés lisztet majd 1 órát pihentetjük.
A tojássárgájáit a liszttel, krémsajttal a 10 dkg reszelt sajttal simára keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Félretesszük hűlni.
A megkelt tésztából hengert formázunk és 6-7 darabra vágjuk(függ attól is mekkora a forma amire tekerjük.)
Egyesével kisodorjuk csíkokra és az enyhén olajozott formára tekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk,lekenjük tojással ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180fokon 15-20 percig sütjük. Mikor kész kihűtjük aztán vesszük le a formáról őket.
A tölteléket habzsákba rakjuk és megtöltjük a tésztát.A maradék sajtot kézzel belenyomjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése