Hozzávalók:
Csipet só
1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 kanál tejföl
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
Túró töltelék:
80 dkg tehén túró
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
20 dkg cukor
Mazsola ízlés szerint (elhagyható)
15 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
2 kanál tejföl
Kész tésztára:
Lekvár ízlés szerint
Tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és folpacban 1órára hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük félretesszük.
A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk lisztezett,tepsibe helyezzük,megszurkáljuk villával majd előmelegített sütőben 180 fokon 14 percig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük lekvárral majd rákenjük a túrótölteléket és visszatesszük a sütőbe 160 fokon 20-25 percre.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Ha letelt a 20perc kivesszük a sütőből a félkész sütit, kihűtjük kicsit.Ha már nem forró a felvert tojásfehérjét habzsákba töltjük és csíkokban rányomjuk a sütire.
Visszatesszük a sütőbe 150 fokon 20-25 percre.
Ha megsült a lyukakba lekvárt nyomunk vagy belekanalazzuk.
Jó étvágyat!
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése