...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Rákóczi túrós recept hazai recept

Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt
Csipet só 
1 tojássárgája 
1 csomag sütőpor 
1 kanál tejföl 
20 dkg vaj 
1 citrom reszelt héja 

Túró töltelék:
80 dkg tehén túró
1 csomag vaníliás cukor 
2 tojássárgája 
20 dkg cukor 
Mazsola ízlés szerint (elhagyható)
15 dkg búzadara 
1 citrom reszelt héja 
2 kanál tejföl 

Kész tésztára:

Lekvár ízlés szerint 

Tetejére:
4 tojásfehérje 
20 dkg cukor 

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és folpacban  1órára hűtőben pihentetjük. 

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük félretesszük. 

A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk lisztezett,tepsibe helyezzük,megszurkáljuk villával majd előmelegített sütőben 180 fokon 14 percig sütjük. 

Ezután kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük lekvárral majd rákenjük a túrótölteléket és visszatesszük a sütőbe 160 fokon 20-25 percre.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. 

Ha letelt a 20perc kivesszük a sütőből a félkész sütit, kihűtjük kicsit.Ha már nem forró a felvert tojásfehérjét habzsákba töltjük és csíkokban rányomjuk a sütire. 


Visszatesszük a sütőbe 150 fokon 20-25 percre.
Ha megsült a lyukakba lekvárt nyomunk vagy belekanalazzuk.


Jó étvágyat!

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések