...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Gesztenyés krémes hazai receptek

Hozzávalók az alaphoz:

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz 
5 dkg olvasztott margarin 
5 evőkanál tej
1 evőkanál rum 

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej 
25 dkg margarin
Cukor ízlés szerint

Tetejére:

4 dl habtejszín
Csoki reszelék

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összedolgozzuk.

A masszát egy tepsibe nyomkodjuk egyenletesen.

A krémhez a pudingokat csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrűre főzzük.

 Amikor félig kihűlt a kész puding, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és elektromos keverőgéppel jól kihabosítjuk a krémet.

A kész krémet rásimítjuk az alapra.

Hűtőbe tesszük és teljesen kihűtjük.

A tejszínt keményre felverjük.

A krém tetejére simítjuk, majd fagyos gesztenyemasszát reszelhetünk a tetejére, vagy csokireszeléket szórhatunk rá.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések