Rózsa szelet hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dkg kakaópor
15 dkg cukor
1 darab tojás
1 csomag sütőpor
Diós-lekváros töltelékhez:
15 dkg lekvár
15 dkg dió
Cukor ízlés szerint
Mázhoz:
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
Elkészítés :
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, elkeverjük, majd az összes többi hozzávalóból tésztát gyúrunk.
3 egyforma részre osztjuk, majd az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.
Mind a 3 tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, az aljára tegyük az egyik világos tésztát, majd kenjük meg lekvárral.
A diót keverjük össze a cukorral, majd a lekváros tészta tetejét szórjuk meg.
Tegyünk a kakaós lapot a lekvárral lekent tészta tetejére.
Szintén megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval.
Tegyük rá az utolsó világos tésztát.
180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A tojások sárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd alaposan keverjük össze.
Amikor a tészta megsült azonnal kenjük rá a mázat.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése