Édesburgonya krémleves hazai recept blog
Hozzávalók:
1 darab édesburgonya
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 kisebb fej hagyma
3 evőkanál tejföl
Petrezselyemzöld ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, és a hagymával együtt apró kockákra vágjuk.
Egy fazékba 1-1.5 litet vizet öntünk megfűszerezzük, majd a tetejére teszünk egy szűrőt, rátesszük a zöldségeket, majd fedővel letakarva 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
A hagymát megpirítjuk, majd a zöldségekkel együtt 3 dl fővő vízből összeturmixoljuk.
A pürét egy fazékba tesszük, majd a maradék vízzel felöntjük, majd felforraljuk.
A tejfölt simára keverjük 1-2 dl fővő vízzel, majd visszaöntöm a leveshez.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése