Avokádókrémes csokitorta hazai recept blog
Hozzávalók:
A piskótához:
9 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
6 darab tojás
Krémhez:
25 dkg mascarpone
2 darab avokádó
1 teáskanál citromlé
15 dkg vaj
10 dlg porcukor
Tetejére:
Étcsokoládé
Elkészítés:
A 2 darab tojás 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd 3 evőkanál lisztet összekeverünk 1 evőkanál kakaóporral, majd hozzáadjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 190 fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Ugyanígy elkészítjük a másik 2 tortalapot is.
A krémhez a mascarponet, az avokádó húsát, és a citrom levét krémesre mixereljük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémes avokádót.
A krém háromnegyed részével megtöltjük a piskótalapokat, a többi krémmel bekenjük az oldalát, és a tetejét, makd reszelt csokoládéval díszítjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése